CEAHLĂUL, PRIMA AVENTURĂ

Şase perechi de bocanci au coborât din trei maşini în faţa cabanei Izvorul Muntelui de la baza Masivului Ceahlău. Şase omuleţi cu rucsaci în spate mişunau prin desişul pădurii de molid, pe o ploaie mocănească către Cabana Dochia.
 
Am ales, bine, Dorin a ales traseul banda roşie către cabană. Entuziasmul se putea citi pe feţele noastre. Am petrecut pe traseu cam 3 ore, iar la ora 4 am ajuns la destinaţie.
Imediat s-a întunecat, am luat masa şi am pornit căteva discuții legate de fotografie. Oboseala de peste zi și-a spus cuvântul și am căzut lați.
 

Prima zi a început devreme. Plafonul gros de nori ne despărțea de răsăritul pe care îl așteptam cu toții. Nu s-a întâmplat nimic notabil. Restul zilei

Am bătut la pas platoul Ceahlăului și am ajuns în cel  mai înalt punct de aici, pe Ocolașul Mare ( 1907 m ).

Un lucru de menționat este că pentru prima dată de când eram acolo plafonul de nori a dat semne că s-ar putea sparge. Totul a durat puțin, dar a fost un moment de sincronizare perfectă, a noastră cu mama natură.

Am avut şansă să vedem şi silueta unui cocoş de munte în ceaţă pentru câteva secunde, apoi şi-a luat zoborul în neant. Am văzut și capre negre pe potecă, la coborâre spre Izvorul Muntelui. Astfel de întâlniri mă bucură întotdeauna.

Viscolul și ceața au dominat, în mare parte, zilele pe care le-am petrecut aici. Acest lucru ce nu mi-a displăcut, ba mai mult m-a încântat, pentru că a oferit locului un aer misterios cu care rezonez. Schimbările de atmosferă au venit pe neașteptate. Am avut parte și de un răsărit discret prin plafonul de ceață care se mai subțiase între timp. 

Una peste alta avut parte un timp de calitate, cu oameni faini, fotografie și vin fiert. 

”Stairs” / Noiembrie 2017 / © Raul BambuCe am învățat după prima vizită în Ceahlău?
 
                      – Că e foarte important ca în viață să iți păstrezi modestia indiferent ce s-ar întâmpla.
                      – Că oricând o pereche de colțari e binevenită într-o ieșire de toamnă târzie. 

 

„Wedding” / Noiembrie 2017 / © Raul Bambu

 

„Wind” / Noiembrie 2017 / © Raul Bambu
Noiembrie 2017 / © Raul Bambu

 

„Misty sunrise” / Noiembrie 2017 / © Raul Bambu

Până la următorul articol, tot binele !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *